Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Hoe moet je plakfolie opplakken?
Het plakfolie kan aangebracht worden op alle schone, gladde, droge en stofvrije oppervlakten. Ruwe houtoppervlakten dienen voor het plakken glad geschuurd en stofvrij gemaakt te worden. Een laag grondverf verzekert een perfecte hechting. Gips- en kalkwanden dienen te worden uitgevlakt en met een hechtprimer te worden voorbehandeld (nitro-vrij). Plakfolie is hygienisch, ongevoelig voor stof en makkelijk met een vochtig doekje af te nemen. Let op: plakfolie kan niet op HR++ glas worden geplakt omdat er dan thermische breuken kunnen ontstaan.Wat heb je nodig voor het aanbrengen van plakfolie?
- Rolmaat/liniaal
- Rakel(met vilt)
- Stanleymesje
- Plantenspuit met water
1: Het folie op maat snijden of knippen
Meet hoe groot het vlak is dat je wilt beplakken met de rolmaat/liniaal, snijd vervolgens de folie op maat. Wij adviseren om het plakfolie 1 à 2 centimeter groter af te snijden dan dat je hebt opgemeten. Het teveel aan folie kun je eenvoudig wegsnijden met een scherp mesje.
2: Maak de ondergrond schoon en vetvrij
De ondergrond moet goed schoon en vetvrij gemaakt worden, dit kan met warm water en een druppel afwasmiddel of huishoud azijn. Met een grondige schoonmaak voorkom je dat vuil en stofdeeltjes tussen de ondergrond en het plakfolie terechtkomen.
3: Folie nat plakken
Maak de ondergrond eerst goed nat met de plantenspuit, hierdoor kan de folie nog verschoven worden tijdens het aanbrengen.
4: Beschermlaag deels verwijderen
Verwijder hierna het schutvel. Gaat dit wat moeizaam, dan adviseren we om twee plakbandjes te plakken aan een hoekje van een folie aan weerszijden, deze tegen elkaar te drukken en zo het schutvel voorzichtig los te trekken. Doe dit niet in één keer aangezien de folie dan aan elkaar kan gaan kleven. Verwijder slechts een klein stukje (circa 8 tot 10 centimeter) van de beschermlaag en breng vervolgens het plakfolie aan.
5: Plakfolie aanbrengen
Begin in een hoek en ga vervolgens verder. Zorg ervoor dat het folie strak op de ondergrond komt. Het aanbrengen van plakfolie is een eenvoudig, maar een secuur karwei. Wij adviseren je daarom om dit bij voorkeur met twee personen te doen.
6: Overtollig water wegvegen
Zodra het plakfolie naar wens is aangebracht, moet het overtollige water dat tussen de ondergrond en het folie zit weg worden gehaald. Strijk met de rakel met theedoek (indien je geen rakel met vilt hebt gekozen) over het folie vanuit het midden naar de zijkanten.
7: De afwerking
Nu het plakfolie is aangebracht kun je, indien dit van toepassing is, het overtollige folie met een stanleymesje weg snijden. Hierna ben je klaar en kan je genieten van de mooi aangebrachte folie!
Hieronder zie je een video waarop te zien is hoe een simpel kastje wordt beplakt met het marmer plakfolie uit ons assortiment. In dit filmpje wordt geen water gebruikt, we raden echter aan om wél water te gebruiken, dat maakt het makkelijker om het plakplastic strak aan te brengen.
Veelgestelde vragen:
Kan plakfolie aan elk glad object hechten?
Het folie kan geplakt worden op alle schone, gladde, droge en stofvrije oppervlakten. Ruwe houtoppervlakten dienen voor het plakken glad geschuurd en stofvrij gemaakt te worden. Een laag grondverf verzekert een perfecte hechting. Gips-en kalkwanden dienen te worden uitgevlakt en met een hechtprimer te worden voorbehandeld (nitro-vrij).
Mijn plakfolie zit vol met vouwen en luchtbellen, wat nu?
Plakfolie dient met ruim water geplakt te worden. Vouwen en luchtbellen ontstaan als er onvoldoende water wordt gebruikt of niet netjes geplakt wordt. Zolang het folie echter nog nat is, blijft het mogelijk om fouten te corrigeren.Kan ik plakfolie hergebruiken?
Nee, het is niet mogelijk om plakfolie te hergebruiken. Het folie is dun en heeft de neiging te gaan rekken en scheuren als ze wordt verwijderd. Bij het verwijderen verliest het tevens haar kleefkracht.
Kan ik ook zonder water het plakfolie plakken?
Ja, dat is zeker mogelijk, maar minder eenvoudig. U dient het folie namelijk in één keer goed te plakken. U dient het folie namelijk in één keer goed te plakken. U kunt niet meer corrigeren.Webcompanies BV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van onze plakfolie en/of raamfolie.