Statisch raamfolie voor badkamers

Onlangs zijn we verhuisd naar een hele leuke jaren 30 woning. Hoewel we midden in de stad zitten, staat ons huis aan een heel leuk en rustig idyllisch straatje met veel bomen en daar achter oude gracht. De vorige bewoners hadden het hele huis gerenoveerd. Er was onlangs een nieuwe keuken geplaatst, de badkamer hadden ze vorig jaar gedaan. En de vloeren waren ook allemaal nieuw gelegd. Echt iets voor ons! Want mijn man en ik zijn geen klussers. Het is niet zo dat we niet willen klussen, maar we zijn er beiden gewoon echt niet handig in. En dan vind ik al gauw dat ik het werk beter aan een vakman kan overlaten. Klusjes die gedaan moeten worden, moeten namelijk wel goed uitgevoerd worden. Anders wordt het al gauw rommelig in huis en dat is iets wat ik echt niet wil!

Onze badkamer bevindt zich aan de voorzijde van ons huis. Achter het bad een dakkapel met drie ramen. De vorige bewoners hadden het rolgordijn laten hangen. En met het rolgordijn dicht heb je ook echt je privacy in je badkamer. Alleen ben ik iemand die van daglicht houdt. Ik wil dus overdag de gordijnen open houden, maar tegelijkertijd wil ik wel mijn privacy in de badkamer kunnen behouden. We kwamen al gauw tot de conclusie dat raamfolie hierin de oplossing zou kunnen gaan bieden.

Raamfolie voor vochtige ruimten

Zoals ik ben zocht ik direct al naar bedrijven die glasfolie aan konden brengen. Maar mijn man vond dat wij die klus zelf wel aan konden. Bij Raamfolieonline.nl zag ik diverse raamfolies staan. Maar omdat het tijdens het badderen of douchen altijd zo vochtig in de badkamer wordt vroeg ik me af of raamfolie wel bestand is tegen vochtige ruimtes. De vriendelijke medewerkster aan de telefoon vertelde mij dat vochtige ruimtes geen enkel probleem voor het raamfolie zou kunnen opleveren. Verder adviseerde ze mij dat als je geen handige klusser bent, je beter geen zelfklevende raamfolie maar statisch folie kunt aanschaffen. Bij zelfklevende folies moet je namelijk vrijwel direct je folie goed aanbrengen. Met statisch raamfolie wil je dat natuurlijk ook. Maar mocht het misgaan, dan kun je het folie er zo weer afhalen en opnieuw aanbrengen. Statisch glasfolie is ideaal voor mijn man en mij. Ik zie ons in gedachte al zo het folie helemaal scheef en gebobbeld op de ramen plakken….

Ik hoefde niet lang op de website te zoeken. Mijn oog viel namelijk direct op het statisch raamfolie grachtenpanden. Dit plakfolie sprak mij direct aan omdat het heel goed bij ons huis en de omgeving past. Het folie zelf is van een soort melkglas. En echt er door heen kijken kan men niet. Het laat wel licht door. En die grachtenhuisjes, dat maakt het allemaal wat knusser, wat gezelliger, wat sfeervoller. We hebben de raampjes in het kozijn opgemeten en vervolgens hebben we het kleeffolie netjes geknipt. Daarna hebben we het glas schoongemaakt en konden we met plakken beginnen. Het statische raamfolie heeft een doorzichtig schutvel. Deze moet je eerst verwijderen. Vervolgens kun je het grachtenhuisjesfolie aanbrengen. Er werd geadviseerd om ons raam nat te maken alvorens het folie aan te brengen. Het aanbrengen van het folie ging echt gemakkelijk, het zat er in één keer goed en netjes recht op. Voordeel was wellicht ook wel dat we maar kleine raampjes moesten beplakken. Maar toch, voor een beginner… Ik ben trots! En nu zijn jullie vast erg nieuwsgierig naar het resultaat? Ik zal een foto bijvoegen van onze badkamer met grachtenhuis folie. Vinden jullie het leuk geworden?