Wat bepaalt de sfeer in jouw huis? Voor veel mensen zijn vooral hun meubels en woonaccessoires bepalend voor de sfeer in huis. Met mooie meubels kun je iets heel moois creëeren, maar wat als je iets in gedachte had, maar je budget het simpelweg niet toe laat? Gelukkig zijn er alternatieven die relatief goedkoper zijn en die ook jouw woning kunnen omtoveren tot een sfeervolle locatie. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn voor mensen met een wat minder budget.
 

Raamfolie werkt sfeerverhogend

Een goed product om de sfeer een extra tintje te geven is raamfolie. Vaak wordt raamfolie enkel gekocht om het zicht te blokkeren van buitenaf. Mensen willen graag wat privacy en schaffen daarom raamfolie aan. Echter kan het ook nog voor andere doeleinden worden gebruikt en dat is bijvoorbeeld om jouw kamer van meer sfeer te voorzien. Vergeleken met de meeste accessoires voor je interieur kost raamfolie helemaal niet zoveel geld. Ben je dus op zoek naar een goedkoop alternatief die jouw kamer kan voorzien van wat meer sfeer? Overweeg dan om raamfolie te nemen.

 

muursticker tekst
 

Muurstickers met een functie

Ben je nog niet tevreden en ben je op zoek naar nog een ander alternatief? Probeer het dan eens met muurstickers. Deze stickers hoef je alleen maar op de muur aan te brengen en de sfeer begint vanzelf te komen. Muurstickers kun je in elke ruimte van jouw woning terug laten komen. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende soorten muurstickers. Je kunt dus elke kamer een apart thema geven waar deze stickers goed bij aansluiten. Een ander voordeel van muurstickers is dat je geen duur behang hoeft aan te schaffen. Het bespaart je dus niet alleen maar tijd, maar ook nog eens veel geld.

 

Maak ook gebruik van plakfolie

In plaats van muurstickers kun je ook gebruik maken van plakfolie. Plakfolie is een zelfklevend folie. Je hebt het folie met printjes, maar het is ook verkrijgbaar in effen kleuren. En juist met die effen kleuren kun je hele leuke creaties maken. Je kunt bijvoorbeeld een bruine boomstam uit het plakfolie knippen en van lichtgroene en donkergroene folie knip je allemaal bladeren die je her en der op de muur plakt. Monteer nog een paar wandhaken in je zelfgemaakte muursticker boom en je hebt een kapstok boom! Maak eventueel ook nog gebruik van ons spiegelfolie om wat leuke effecten te creëren. Knip bijvoorbeeld een leuk eekhoorntje uit het spiegelfolie of een vogeltje en plak deze dieren op de takken in je boom.