Zelf met plakfolie een spiegel makenHeb je wel eens gehoord van spiegelfolie? Het is een folie die zoals de naam het al zegt, spiegelt. Je kunt er gemakkelijk je eigen spiegel mee creëren. Het spiegelfolie beschikt over een plaklaag waarmee het gemakkelijk aan te brengen is, in tegenstelling tot een echte spiegel, die is vaak zwaar en dient opgehangen te worden aan schroeven die op de gewenste plek geboord moeten worden. Ook is spiegelfolie in vergelijking met een echte spiegel véél voordeliger!

Met het spiegelende folie kun je gemakkelijk een hele deur of wand beplakken, dat is ideaal om je hele outfit te zien in plaats van een gedeelte. De spiegelfolies zijn in twee breedtematen verkrijgbaar, 45 cm en 90 cm. Spiegelfolie wordt vaak gebruikt in kleedkamers en slaapkamers, maar ook in dansscholen en andere sportzalen kom je vaak spiegelend plakfolie tegen.

Het plakfolie kun je eenvoudig aanbrengen op een vlakke, gladde en vetvrije ondergrond. Het is het eenvoudigst wanneer je de ondergrond nat maakt voor je het folie aanbrengt, zo kun je het folie nog iets van plek verplaatsen bij het aanbrengen. Daarna strijk je het folie zorgvuldig glad en zo haal je het overtollige water onder het folie vandaan.

Statisch raamfolie zonwerend met spiegel effect


 
Het spiegelfolie is niet doorzichtig. Het is speciaal gemaakt om spiegels te creëren en niet geschikt op ramen. Wil je graag spiegel folie voor op je ramen? Dan zoek je waarschijnlijk naar het spiegelende zonwerende folie, dit is een folie met een one-way-vision effect. Je kunt hierdoor wel van binnen naar buiten kijken, maar men kan niet bij jou naar binnen kijken. Echter ’s avonds, wanneer het buiten donker is en je binnen het licht aan hebt werkt dit effect tegenovergesteld en kun je niet naar buiten kijken maar men wel bij jou naar binnen. Dit folie geeft aan de buitenzijde een spiegelend effect waardoor je niet naar binnen kunt kijken. Het zonnefolie is verkrijgbaar met plaklaag of als statisch raamfolie. Statisch raamfolie is duurder, maar wel duurzamer. Je kunt het namelijk keer op keer gebruiken. Bovendien gaat het plakken makkelijker.