Wat is raamfolie?

 
Raamfolie is folie dat als veel meer dient dan alleen als decoratie. Door het plaatsen van dit folie maak je ramen niet alleen uniek ze beschermen je ook tegen verschillende problemen. Op het moment dat jij bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan privacy zou het misschien een idee zijn om dit folie te plaatsen. Schijnt de zon net iets te fel op je huis? Zonwerend raamfolie zou dit probleem kunnen oplossen.

Wat is de functie van zonwerend raamfolie?


Iedereen herkent het wel: kijkend met samenknijpende oogjes naar de televisie omdat er teveel zonlicht naar binnen schijnt. Dit veel voorkomende probleem is makkelijk op te lossen doormiddel van zonwerende raamfolie. Zo schijnt de zon net wat minder in je huis en zouden de meubels niet meer verkleuren door het zonlicht. Doordat het folie minder licht binnen laat zou dit ook een verkoelend effect hebben. In de zomer zou het dus een stuk minder benauwd voelen en dit alleen maar door het plaatsen van folie! Kies voor het voordelige zelfklevende zonnefolie of voor statisch raamfolie.
 
De stickers en privacy
Wanneer je graag je ramen wilt bedekken om wat meer privacy te hebben zouden deze raamstickers ook een oplossing kunnen bieden. Na het plaatsen van de stickers kijk je een stuk lastiger naar binnen. De raamstickers zijn niet alleen te gebruiken voor ruiten binnenhuis maar kunnen ook geplaatst worden op de ramen van een auto of caravan.


Hoe plaats je de stickers?
Allereerst is het belangrijk dat je het raam waar je de sticker wilt plaatsen grondig schoon is gemaakt en verwijderd is van eventuele vetten. Wanneer de ondergrond schoon is kan de sticker geplaatst worden. Let er wel goed op dat je de sticker recht plaatst. Vaak ontstaan er tijdens het plakken van de sticker luchtbellen. Deze kun je het beste verwijderen met behulp van bijvoorbeeld een rakel.