Voordelen van statisch raamfolie

Bij RaamfolieOnline vind je een ruim assortiment aan raamfolies, de raamfolies zijn verkrijgbaar in twee soorten, statisch raamfolie en zelfklevend raamfolie. Hieronder vertellen we je over de verschillen tussen deze twee soorten folies.

Zelfklevend raamfolie
Het grootste deel van de raamfolies uit ons assortiment bestaat uit zelfklevende glasfolies. Deze folies hechten door middel van een plaklaag. Het folie beschikt over een schutvel welke verwijderd dient te worden voor je het raamdecoratiefolie aanbrengt. De plaklaag komt dan vrij en deze dien je op het raam aan te brengen. Daarna kun je het privacyfolie glad strijken met behulp van een rakel. Het is bij dit folie handig om water te gebruiken. Je kunt het water aanbrengen op het raam voordat je het glasfolie er op plakt, door het water is het mogelijk om het plakfolie nog iets te verschuiven mocht het niet direct helemaal recht aangebracht worden.

Statisch raamfolie
Je vindt niet alleen zelfklevende kleeffolie in ons assortiment, je vindt ook een heleboel statische raamfolie in ons assortiment. Het verschil is dat het statische plakfolie hecht doormiddel van statische ladingen en dit folie heeft dus geen plaklaag. Het statische materiaal beschikt wel net als het zelfklevende plakplastic over een schutvel welke verwijderd dient te worden voordat je het raamdecoratiefolie aanbrengt. Nog een voordeel van het statische is dat deze eventueel nog eens verplaatst kan worden, dit is mogelijk omdat het folie geen plaklaag heeft maar hecht door de statische ladingen.


De voordelen van statisch raamfolie op een rij:
- Het is over het algemeen gemakkelijker aan te brengen
- Het is meerdere malen te gebruiken
- Het laat geen lijmresten achter
- Het is eenvoudig te verplaatsen.

De overeenkomsten van statisch raamfolie en zelfklevend raamfolie:
- Het is bij beide folies het gemakkelijkst aan te brengen met behulp van water.
- Beide raamfolies zijn mooi ter decoratie en/of privacy.
- Je kunt bij beide folie een rakel gebruiken om het raamfolie strak te strijken.
- beide plakfolies beschikken over een schutvel.