Verschillende soorten zonwerende folie


De zomer staat weer voor de deur en als we de voorspellingen mogen geloven wordt het aan het eind van deze week tropisch warm! Ga je naar het zwembad of naar het strand? Of heb je in je eigen tuin een opblaasbaar zwembad? Dan kun je lekker afkoeling zoeken in het water! Maar als je vervolgens thuis naar binnen gaat dat kan het daar ineens behoorlijk warm zijn. De warmte van de felle zon op je ramen zorgt er al gauw voor dat het warm en benauwd wordt binnen. Om dit tegen te gaan kun je natuurlijk een airconditioning aanschaffen, echter is dat niet voor iedereen betaalbaar. Een goedkope en eenvoudige manier van zonwering is zonwerende raamfolie. In ons assortiment vind je verschillende soorten zonwerende folie en in dit blog vertellen we je het verschil tussen deze zonwerende folies.

Statisch zonwerende folie
In ons assortiment vind je 4 verschillende zonwerende statische raamfolies. Het gaat om een raamfolie in een lichtgrijze kleur en een raamfolie in donkergrijze kleur. De folies hebben dezelfde eigenschappen, alleen de specificaties en de percentages van de kleuren wijken iets van elkaar af. Deze specificaties worden weergegeven in de tekst van het betreffende artikel.

Naast deze lichtgrijze en donkergrijze zonwerende raamfolies hebben we nog een andere statische raamfolie genaamd one-way-vision folie. Het one-way-vision folie is een folie waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar waardoor men niet bij jou naar binnen kan kijken. Is het echter donker buiten? Dan werkt het effect tegenovergesteld en kun jij niet naar buiten kijken maar men wel bij jou naar binnen. Omdat men wanneer het donker is toch vaak wel de gordijnen dicht doet is dit voor de meesten geen probleem. Het one-way-vision folie ziet er vanaf de buitenzijde lichtgrijs uit. Het is een stevig en dik raamfolie. Het is een statische raamfolie.

Zelfklevende zonwerende folie
Naast de statische zonwerende folies hebben we ook zelfklevende zonwerende folies. Deze folies hechten door middel van een plaklaag. Zodra je het schutvel van deze raamfolie verwijderd kun je de plakzijde op het raam aanbrengen. We hebben een standaard variant en een spiegelende variant. De standaard variant heeft een tint, de spiegelende variant is zoals de naam het zegt, spiegelend. Dit spiegelende folie heeft eenzelfde effect als het one-way-vision raamfolie, je kunt er wel door naar buiten kijken maar men kan niet van buiten bij jou naar binnen kijken, echter ’s avonds, wanneer het buiten donker is en u binnen het licht aan heeft werkt dit effect tegenovergesteld en kunt u niet naar buiten kijken maar men wel bij u naar binnen. Het verschil is dat deze folie spiegelend is en het one-way-vision folie niet en dat deze folie zelfklevend is en het one-way-vision folie is statisch.


Het gebruik van zonwerende raamfolie scheelt al snel 5 tot 10 graden in huis.

Van alle zonwerende folies zijn proefstaaltjes verkrijgbaar in onze webshop die je kunt bestellen. Met een proefstaaltje kun je het raamfolie testen voordat je je definitieve bestelling plaatst.