Zonwerende raamfolie

In het assortiment van Raamfolieonline vind je een ruim aanbod aan zonwerende raamfolies. Het zijn zowel statische raamfolie als zelfklevende raamfolies. Het one-way-vision folie is een statische folie met een speciaal effect. Het zonwerende folie heeft namelijk het effect dat je er wel door naar buiten kunt kijken maar men niet bij jou naar binnen. Echter 's avonds, wanneer het buiten donker is en je binnen het licht aan hebt, werkt dit effect tegenovergesteld en kunt je niet naar buiten kijken maar men wel bij jou naar binnen. Het folie heeft een lichtgrijze kleur. Let wel op dat het effect alleen werkt op een raam tussen buiten en binnen en dus niet tussen twee binnenruimtes, in dat geval zal er namelijk wel doorheen gekeken kunnen worden, van beide zijden. Het bijzondere van dit warmtewerende folie  is dat het folie voorzien is van allemaal kleine rondjes die je van een afstand niet kunt zien. Deze rondjes maken het mogelijk dat jij zo goed naar buiten kunt kijken, maar de mensen buiten, kunnen jou niet zien zitten. Een ideale privacyfolie dus. Niemand hoeft immers te zien hoe jij s'avonds heerlijk onderuit gezakt op de bank zit met een drankje en een zak chips op schoot, wel? Het folie wordt trouwens niet alleen door particulieren gebruikt. Ook bedrijven zijn constant op zoek naar duurzame oplossingen voor warmtewering en zonwering. Ook inkijk is niet altijd gewenst. Daarom is het one way vision raamfolie ook zo geliefd. Het pakt immers drie problemen aan: warmte reductie, zon reducie en privacy. Doordat dit glasfolie statisch is, is het bovendien zeer gemakkelijk op ramen aan te brengen. Je hoeft echt geen professional te zijn hoor, het aanbrengen gaat echt heel gemakkelijk. Lees hieronder de stappen die je moet nemen om het warmtefolie op de ramen aan te brengen.

Aanbrengen warmtewerend folie


Zoals vermeld gaat het om een statische zonwerende raamfolie. Het aanbrengen van dit folie gaat als volgt:

1. Maak het raam zorgvuldig schoon en vetvrij.

2. Snijd het folie in het benodigde formaat. (Het is beter om het folie iets groter te snijden, overgebleven randjes kun je namelijk later wegsnijden met behulp van een stanleymesje.

3. Maak het naam nat met water.

4. Verwijder een deel van het schutvel (ca 10 cm). Het schutvel is erg dun en daarom soms moeilijk los te halen van het folie, eventueel kun je twee plakbandjes gebruiken om het schutvel van het zonwerende folie los te halen.

5. Brengt dit gedeelte aan op het raam (het is het gemakkelijkst om van boven naar beneden te werken).

6. Trek nu langzaam de rest van het schutvel van het folie af.

7. Strijk het folie glad over het raam met behulp van een rakel.

8. Eventueel overgebleven randjes kunnen weggesneden worden met een (stanley) mesje.


Het zonwerende folie is zonwerend, inkijk werend en warmtewerend.