Bespaar energie met isolerende raamfolie

Laatst stonden de kranten er nog bol van. De prijs van energie gaat ook dit jaar wederom omhoog. Slecht nieuws voor elke Nederlandse inwoner want als de energieprijzen stijgen, hebben we minder geld te besteden aan andere dingen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de verwarming deze winter enkele graden kouder te zetten en met een extra dekentje op de bank te gaan zitten. Maar er zijn meer manieren om de kou van buiten ook buiten te laten.

Laten we beginnen met isolerende raamfolie. Isolerend folie voor ramen zorgt ervoor dat de kou van buiten minder gemakkelijk via het raam naar binnen kan. Voor de warmte die je met behulp van je kachel zelf in het huis hebt gecreëerd geldt hetzelfde. Deze zal minder gemakkelijk door de ruiten de woning verlaten. Als je het isolerende raamfolie ziet, zul je niet geloven dat zo’n dun folie hiertoe in staat is. Toch is het echt waar! Door dit speciale glasfolie creëer je namelijk een extra laagje en dat laagje is in staat om kou van buiten, veel minder snel naar binnen toe te laten. De warmte binnen blijft met dit plakfolie dan ook veel langer warm. Het mooie van isolatiefolie is dat je het maar 1x hoeft aan te schaffen. Je plakt het op je ramen en daarna zul je er, jaar in – jaar uit, profijt van hebben. Qua kosten valt de investering erg mee. Het folie is namelijk niet al te duur en bovendien zul je, doordat je hiermee op energiekosten kunt besparen, dit bedrag snel weer terug verdienen. Het isolerende raamfolie is gewoon doorzichtig. Zorg dat je het netjes op je ramen aanbrengt. Dan heb je namelijk helemaal niet door dat er nog een laagje folie op je ramen zit.

 

Houd de kou buiten met raamluiken

Een andere kostenbesparende manier om je huis in de winter warm te houden is het gebruik van houten raamluiken. Buiten dat deze luiken in de zomer een zeer decoratieve functie kunnen hebben, kun je ze in de winter, op de echt koude dagen dicht doen. Met houten raamluiken houd je echt heel veel kou buiten de deur. Het is echter wat saai. Je kunt namelijk niet meer de straat op kijken en je woning wordt er wel erg donker van. Hou ook eens een loep bij je voor en achterdeur. Door de kieren van de deur in het kozijn kan vaak heel veel kou naar binnen komen. Werk elke kier weg met tocht strips. Zit er een brievenbus in de deur? Zorg dan ook dat je aan de achterzijde van deze brievenbus een tochtborstel plaatst. Koop liever niet zo’n goedkope tochtborstel van een paar euro, want dat zal weinig effect hebben. Beter investeer je eenmalig in goede tochtwering zodat je hier jarenlang plezier van zult hebben.

 

En hoe bespaar ik dan in de zomer?


In de zomer kampen we juist weer met warmte in onze woningen. We zetten stroomvreters in, zoals airco’s, om onze huizen weer van koele lucht te voorzien. Ook hier kun je veel geld besparen! Er bestaat namelijk raamfolie waarmee je de temperatuur in je woning wel 7 tot 9 graden koeler kan krijgen. Dit warmtewerende folie plak je op ramen en houdt dus de warmte van de zon voor een groot gedeelte tegen. De investering is eenmalig, de besparing is enorm. In onze collectie vind je diverse glasfolie die je uiteindelijk dus geld opleveren. Wees slim en investeer in duurzame manieren om je woning te isoleren. Goed voor het milieu en goed voor jouw portemonnee. Wil je meer informatie over onze isolerende folies? Neem dan contact op met onze klantenservice!