Warmtewerende folie wél of niet doen?

Iedereen heeft de zomer van 2018 nog wel op zijn of haar netvlies staan. Het ene na het andere hitte record werd verbroken. Niet alleen het aantal warme zomerdagen lag gemiddeld veel hoger dan in andere jaren. Ook de gemiddelde temperatuur lag een stuk hoger dan voorgaande jaren. Voor de mensen die vakantie hadden was dit natuurlijk optimaal genieten. Niet eerder werden er zoveel last minute vakantie's naar de Nederlandse stranden, campings en vakantieparken geboekt. Maar voor de mensen die thuis waren en nog gewoon aan het werk moesten was die hitte soms een bittere pil.

Het werd vooral zwaar toen de temperatuur in de nachten ook niet veel verder dan 20 graden daalde. Toen tikt de thermometer in vele woningen en bedrijven overdag met gemak de 35 graden aan. Veel mensen wilden op dat moment hals over kop een airco aanschaffen. Maar de aanschaf van een airco is vaak schrikbarend hoog. Bovendien zijn op zo'n moment vaak alle airco's uitverkocht en moet je naar andere mogelijkheden uitkijken. De aanschaf van een ventilator is één van de mogelijkheden. Maar ook al geeft een ventilator wat verkoeling, het is eigenlijk niets anders dan het verplaatsen van warme lucht van de ene kant in het gebouw, naar de andere kant. Beter is om de warmte daar tegen te houden waar het naar binnen komt....


Raamfolie dat warmte tegenhoudt...

Dit kan door middel van een zonnescherm, maar ook door middel van folie. Folie zal waarschijnlijk de goedkoopste optie zijn. Er zijn verschillende soorten plakfolie voor ramen dat de warmte tegenhoudt. Het is aan jou de keus voor welk type je uiteindelijk kiest. Daarbij kan de prijs doorslaggevend zijn, maar ook je wensen. Zoek je een warmtewerende raamfolie waar je nog wel doorheen kunt kijken of zoek je juist naar een folie met een verduisterend effect, het zogenaamde verduisteringsfolie? Zowel het zonwerende raamfolie als het verduisterende folie houden veel warmte veroorzaakt door zonlicht tegen. Toch zal ook warmtewerende folie nooit 100% de warmte tegen kunnen houden. Een combinatie van warmtefolie en een verduisteringsgordijn zou perfect zijn. Breng het anti-warmte folie aan op alle ramen waar de zon op schijnt. Het aanbrengen is best even een klusje maar op zich niet moeilijk. Eventueel, als je het niet ziet zitten om zelf de glasfolie aan te brengen, kun je ook nog voor het statische zonnefolie kiezen. Statisch folie hecht door middel van statische lading. Ook als je scheef plakt is er geen man overboord. Dit folie kun je er namelijk zo weer afhalen en opnieuw plakken, net zolang totdat jij zelf tevreden bent.

Isolerend raamfolie, je huis wel 7 tot 8 graden koeler!

Ja, je leest het goed. Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden. Daarom is het gebruik van zonwerende folie ook een groen initiatief als je maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn! Je hoeft immers, als je gebruik van airco's maakt, veel minder energie te gebruiken om de gewenste temperatuur te bereiken. Ben jij ook voornemens om goed voorbereid zomer 2019 in te gaan zónder al te veel kosten te maken? Koop dan ons zonwerende of verduisterende raamfolie! Kies uit licht verduisterend, spiegelend of totale verduistering en zorg op deze manier dat de warmte van de zon zo min mogelijk in jouw bedrijf of woning doordringt. Bestel je gewenste folies nu voordelig online bij Raamfolieonline en laat dan de zon maar schijnen!

Klik hieronder om direct naar al onze warmtewerende folie's te gaan 

>>>>> Warmtewerende raamfolie <<<<<<<<